Καθαρή Πορεία | Γιάννης Δημητριάδης

Γιάννης Δημητριάδης - Βιογραφικό

Καθαρή Πορεία - Γιάννης Δημητριάδης

Ο Γιάννης Δημητριάδης είναι διεθνολόγος, κάτοχος πτυχίου «Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» του Παντείου Πανεπιστημίου. Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών του σπουδών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο των «Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών», λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με άριστα και υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και στην συνέχεια ανακηρύχθηκε υποψήφιος διδάκτωρ στο ίδιο Πανεπιστήμιο στο αντικείμενο «Στρατηγική Ανάλυση και Ρητορική Τέχνη». Παράλληλα, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα (οικογενειακή επιχείρηση λιανεμπορίου – σούπερ μάρκετς).

Το 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πόρου και από το 2011 έως το 2014 επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας του Δήμου. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 διατέλεσε Δήμαρχος Πόρου, μετά την εκλογή του με ποσοστό 56% τον Μάιο του 2014 και την επανεκλογή του με ποσοστό 58% τον Μάιο του 2019. Στις εκλογές του 2023 έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για Δήμαρχος Πόρου λαμβάνοντας ποσοστό 44% και από τον Ιανουάριο του 2024 είναι επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά συνοδεύεται από έντονη δραστηριοποίηση στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς από το 2007 έχει πρωτοστατήσει σε τοπικές και πανελλήνιες δράσεις όπως, η «Πρωτοβουλία για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Πόρου», ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία – Πόρος», ο Σύλλογος «Πολιτών και Καταναλωτών Πόρου», η «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών», το «Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» και το «Δίκτυο Μπλε Δήμων». Επίσης έχει εξειδικευτεί σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και έχει λάβει το 2022 πιστοποιητικό παρακολούθησης του επιμορφωτικού Προγράμματος Διαχείρισης Κινδύνων & Κρίσεων του Ε.Κ. Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει γεννηθεί το 1978, είναι παντρεμένος με την Έλσα Βρανά και έχει τρία παιδιά. Μένει στο Νεώριο Πόρου.