Καθαρή Πορεία | Γιάννης Δημητριάδης

Πρόγραμμα

Αναλυτικά:

Για την παιδεία και τη νέα γενιά

Τι παραλάβαμε το 2014:

Οι αρμοδιότητες των Δήμων στον τομέα της παιδείας αφορούν: α) στη στέγαση των Σχολείων και στη συντήρηση των κτηρίων, β) στη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, μέσω των οποίων τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης κατανέμονται μεταξύ των Σχολείων και γ) στη λειτουργία των δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Επίσης, στον τομέα της νέας γενιάς εντάσσεται ο αθλητισμός και δράσεις κινητοποίησης και επιβράβευσης της νεολαίας, καθώς και η συντήρηση και λειτουργία των Παιδικών Χαρών. Σε όλους τους παραπάνω τομείς μέχρι το 2014 υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις και αμέλειες από τον Δήμο μας.

Τι κάναμε την περίοδο 2014-2019:

Ανακαινίσαμε και συστεγάσαμε τα Νηπιαγωγεία, τον Παιδικό Σταθμό και την αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού και του Γυμνασίου, αξιοποιώντας ιδιωτικές χορηγίες του Δημάρχου και της οικογένειάς του.

Αντικαταστήσαμε την στέγη του 1ου Δημοτικού και διενεργήσαμε ελαιοχρωματισμούς και ετήσιες συντηρήσεις σε όλα τα σχολεία.

Συντηρήσαμε, αποσφραγίσαμε και πιστοποιήσαμε για πρώτη φορά τις σφραγισμένες έως το 2014 Παιδικές Χαρές του Δήμου και εξασφαλίσαμε 204.000€ για την αναβάθμισή τους και για τη δημιουργία νέας Παιδικής Χαράς στην Πέρλια.

Διαθέσαμε 6.000€ κάθε χρόνο από χορηγίες του Γιάννη Δημητριάδη για δώρα στους μαθητές που εισάχθηκαν στα Πανεπιστήμια, για εκδρομές των Σχολείων, για Χριστουγεννιάτικα δώρα και δώρα του Χαμένου Θησαυρού τις Απόκριες.

Ξεκινήσαμε διάλογο με το Υπουργείο Άμυνας για την παραχώρηση χώρων του Κ.Ε. Πόρος (γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβος, γήπεδο μπάσκετ, λεμβαρχείο), για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων.

Υποβάλαμε πρόταση χρηματοδότησης για δημιουργία γηπέδων μπάσκετ και τένις στο δημοτικό οικόπεδο στο Ασκέλι.

Τι είχαμε υποσχεθεί για την περίοδο 2019 - 2023 και τι κάναμε:

Είχαμε πει ότι «θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε ως προτεραιότητα, και πάντα με την ίδια ευαισθησία, τον τομέα της Παιδείας και της Νέας Γενιάς και θα συνεχίσουμε κάθε δράση που έχει ξεκινήσει για την τακτοποίηση, αναβάθμιση και δημιουργία όλων των σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων που δικαιούται η κοινωνία μας» και κάναμε ακριβώς αυτό!

Προβήκαμε στην γενική ανακαίνιση του Παιδικού Σταθμού, η οποία περιελάμβανε ελαιοχρωματισμούς, ολική ανακατασκευή των μπάνιων και άλλες εργασίες με συνολικό κόστος 36.000€ που καλύφθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Προβήκαμε σε ετήσιες συντηρήσεις όλων των Σχολείων, συντάξαμε μελέτη για την αναβάθμισή τους με προϋπολογισμό 330.000€ και υποβάλαμε πρόταση χρηματοδότησης του σχετικού έργου στο Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» το οποίο περιλαμβάνει: κατασκευή αθλητικού δαπέδου εξωτερικού χώρου, αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων και παραθύρων, ανακατασκευή WC, αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων με νέα, κατασκευή στεγάστρων, εργασίες επισκευής ηλεκτροφωτισμού, αντικατάσταση μπασκετών, εσωτερικές πλακοστρώσεις κ.α.

Υλοποιήσαμε το έργο ανακαίνισης των 2 Παιδικών Χαρών στο Άλσος Παπαντωνίου και τον Συνοικισμό και δημιουργήσαμε μια νέα Παιδική Χαρά στην Πέρλια, με συνολικό κόστος 205.000€ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος 1».

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» 594.839€ για την κατασκευή 2 γηπέδων μπάσκετ στο δημοτικό οικόπεδο στο Ασκέλι και αναμένουμε την έκδοση δικαστικής Απόφασης για την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του (έχει ασκηθεί αγωγή κατά του Δήμου από ιδιώτες), προκειμένου να την υλοποιήσουμε.

Διαθέσαμε 6.000€ κάθε χρόνο από χορηγίες του Γιάννη Δημητριάδη για δώρα στους μαθητές που πέρασαν στα Πανεπιστήμια, για εκδρομές των Σχολείων, για Χριστουγεννιάτικα δώρα και δώρα του Χαμένου Θησαυρού τις Απόκριες.

Συμπεριλάβαμε το ζήτημα της έλλειψης καθηγητών και δασκάλων στο Ψήφισμα διαμαρτυρίας που απηύθυνε το Δημοτικό Συμβούλιο στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στα αρμόδια Υπουργεία, σε όλους τους τοπικούς βουλευτές και σε όλα τα κόμματα.

Κατόπιν ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αιτηθήκαμε, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, στην Πολιτεία την παραχώρηση της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Στρατοπέδου Κ.Ε. Πόρος. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Απόφαση, ο Δήμος ζητάει να περιέλθει στη διαχείρισή του με προγραμματική σύμβαση η χρήση όλης της ανατολικής έκτασης του Στρατοπέδου πλην του κτηρίου κατοικιών και της πλαζ, ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει μελέτες και χρηματοδότηση για τη δημιουργία ή/και αποκατάσταση: του γηπέδου ποδοσφαίρου, της κερκίδας και των αποδυτηρίων, κλειστού γηπέδου μπάσκετ/βόλεϊ, ταρτάν στίβου, ανοικτού γηπέδου μπάσκετ/βόλεϊ, γηπέδου τένις, εγκαταστάσεων λοιπών αθλημάτων στίβου, κυκλοφοριακού κόμβου στο νοτιοδυτικό άκρο της ανωτέρω έκτασης και να αναλάβει την συντήρηση όλων των ανωτέρω. Επίσης, να ρυθμιστούν διαχρονικές εκκρεμότητες στις σχέσεις μεταξύ Δήμου και Κ.Ε. Πόρος, όπως εκείνες που αφορούν τις χρήσεις του λεμβαρχείου και του αμαξοστασίου, τις υποδομές στις παραλίες Μοναστηρίου και Μικρού Νεωρίου και τη δεξαμενή στην Βρυσούλα. Σε περίπτωση που το αίτημα για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων απορριφθεί, ο Δήμος ζητάει από την Κυβέρνηση την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε προσχώσεις στη θάλασσα στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου, όπως προέβλεπε το Β.Δ. 106/1972 το οποίο ουδέποτε εκτελέστηκε.

Τι θα κάνουμε την περίοδο 2024-2028:

Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας με την ίδια ακριβώς συνέπεια και μεθοδικότητα και να διεκδικούμε από την Πολιτεία ίδιες παροχές στους τομείς της παιδείας και του αθλητισμού με όλους τους υπόλοιπους κατοίκους της χώρας (πράγμα που ουδέποτε στο παρελθόν έκανε ο Δήμος).